Nieuws

Nieuwsbrief Archief: 2013, 2014, 2015

Het laatste nieuws

April 2017: Advies en coaching Businessdevelopment Business accelerator Buccaneer

Voor deze incubator zijn we business coach en business development adviseur. Naast groepssessies voeren we 1 op 1 coaching en advisering uit aan de ondernemers binnen de incubator en de incubator zelf.

September 2016: Professionalisering commercie Dynaflow Oil & Gas Engineering

heatDeze organisatie richt zich op de simulatie van en berekeningen aan olie & gas installaties.
Naast het inrichten en voorzitten van een salesmeeting is Novi Vendi betrokken bij het opzetten van account-, klantsegmentplannen en advisering rond complexere offerte trajecten.


Juli 2016: Strategie advies traject afgerond Bakker & Co technische handelsfirma

Na een uitgebreid onderzoek is dit traject afgerond met een aantal implementaties van strategisch en meer tactische aard.

Maart 2016: Advies en workshop voor NWO Innovatie demonstraties

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek organiseert elk jaar een programma waarbij 10 tot 15 wetenschappers hun innovatie kunnen presenteren. Novi Vendi heeft deze personen geadviseerd over hun presentatie, hun demonstratie en het gebruik van een elevator pitch.

November 2015: Onze nieuwe nieuwsbrief is uit

Zoals u wellicht weet brengen we elk jaar een uitgebreide nieuwsbrief uit. Deze staat altijd bom vol met informatie over innovatie en innovatie gerelateerde marketing zaken. In deze versie een drietal cases: een licht gewicht materiaal startup, product & dienst innovatie voor technische handelsfirma en groei scenario voor een GEO-data startup. Novi Vendi Nieuwsbrief november 2015

Daarnaast alvast een voorproefje van het artikel over innovatie bronnen en zoekstrategieën en de bespreking van een aantal nieuw verschenen innovatie en marketing boeken. Veel plezier bij het lezen van deze nieuwsbrief.

Juli 2015: Adviestraject Strategie en Innovatie Industriële Engineering & Handelsfirma

industryGestart met analyse traject binnen Industriële Engineering & Handelsfirma naar aanleiding van een vraagstuk omtrent de toekomst. Met name meer helderheid in de keuzes en nieuwe mogelijkheden voor producten, markten, product-marktcombinaties,  leveranciers en samenwerkingspartijen.

In de foto ziet u een voorbeeld applicatie van deze klant bij een industriële partner.


Januari 2015: Begeleiding nieuwe start-up

We zijn gestart met de begeleiding van een start-up rond een ‘light-weight-material’ applicatie binnen
de comr07Apressor bouw. Een erg interessante start-up met veel potentie. Belangrijkste vraagstukken betreffen het opstarten van het bedrijf, huisvesting, uitzoeken eigendomsrecht en patentmogelijkheden, verduidelijken van de belangrijkste toegevoegde waarde voor de producenten en eindgebruikers, marktverkenning van de meest interessante compressor typen en bouwers, het zoeken en begeleiden van launching customers, de opzet van de website & huisstijl en coachen bij de business-development. We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

In de foto ziet u de stalen mantel waarbinnen het nieuwe lichte materiaal is toegepast.


September 2014: Nieuwsbrief
De nieuwe nieuwsbrief is uit, lees of download hem hier.

April 2014: Adviestraject opstart project Machine bouwer

Gestart met een advies en begeleidingstraject binnen een grote machinebouwer. Vraagstuk omtrent het opstarten van een innovatietraject voor de nieuwe generatie machines en integratie van deze nieuwe generatie machines op fabrieksniveau in een overkoepelend informatie systeem. Hierbij is  met name de complexiteit om uit een veelvoud van,  interne en externe, stakeholders de specificaties te definiëren die voor de diverse klantgroepen relevant zijn i.c.m. met het toepassen van nieuwe technologieën die voor een goede implementatie moeten zorgen.

In de foto ziet u een verspanende handeling ter voorbeeld van de werkzaamheden die nodig zijn om een machine te bouwen.


Maart 2014: Strategie Open Source BI dienstverlener

Gevraagd te kijken naar strategie vraagstuk binnen Open Source BI dienstverlener. Met name welke tooling voor welke markt het meest interessant was en hoe deze te benaderen.
big data


Januari 2014: Commercie aanscherping Wiskundig engineeringsbureau

Update: Binnen VORtech gaan we in 2014 door met het versterkingstraject op het gebied van innovatie, marketing en projecten. Dit wiskundige engineerbureau houdt zich met name bezig met het modeleren van de fysieke werkelijkheid. In eerste intstantie door het zoeken van de juiste wiskundige beschrijving van het verschijnsel of systeem, daarna middels het modeleren en bouwen en beheer van de simulaties.

Op het plaatje ziet u een voorbeeld van de complexe wiskunde waar VORtech zich vaak mee bezig houdt.


September 2013: Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief is uit, u kunt hem hier lezen of downloaden.

September 2009 Mini-masterclass Vernieuwend Ondernemerschap met Henny van der Most:

Op 23 september 2009 was de laatste mini-masterclass van de Academie voor Masters en Professional Courses van de Haagsche Hogeschool gewijd aan ondernemen in risicovolle tijden. Henny van der Most, één van de bekendste en wellicht meest befaamde ondernemers van Nederland, gaf een inspirerende lezing. Novi Vendi was voor deze mini-masterclass met als thema Vernieuwend Ondernemerschap uitgenodigd als panellid en spreker.
mclass